Een goede kinderopvang vinden voor mijn kind

Als je zwanger bent moet je vandaag de dag al gaan nadenken over goede kinderopvang als je na je verlof weer aan het werk gaat. Bedenk dat je ook opvang moet regelen voor dagen dat je thuiswerkt, want je kunt niet je kind verzorgen als je een volle agenda hebt. Veel stellen maken afspraken en gaan een dag minder werken zodat de kinderen ook een dag door de ouders worden verzorgd. Voor de overige dagen kun je kinderopvang in Groningen regelen. Je kind komt in een groep met leeftijdsgenootjes en werd verzorgd door ervaren leidsters.

De kinderopvang kampt met een tekort aan personeel

Heel frustrerend is dat ouders soms niet terecht kunnen bij de kinderopvang van hun keuze. Een vacature kinderopvang in Groningen is vaak niet zomaar te vervullen. De animo om in deze branche te gaan werken is niet zo groot. Het lage salaris is daar debet aan, en ook de werkdruk speelt een rol. Een leidster die voor een te grote groep staat loopt het risico op een burn-out. Daarnaast zijn er kinderen die speciale aandacht vragen vanwege een handicap of een psychische aandoening. Dan zijn er nog de eisen dat een groep altijd door twee leiders moet worden gedaan.

Maatregelen tegen kindermisbruik

Kinderopvangorganisaties in Nederland nemen passende maatregelen om kindermisbruik te voorkomen. Je kunt er dus vanuit gaan dat je je kind met een gerust hart naar de opvang kunt brengen. Medewerkers worden gescreend en er zijn altijd twee leiders of leidsters bij een groep. Op die manier werd gewaarborgd dat je kind veilig is op de opvang. Natuurlijk ga je als ouders een keertje kijken voordat je je kind naar de opvang brengt. Zeker als je zoon of dochter al een peuter is zal de kleine ook moeten wennen en begin je dus met een proef ochtendje.

De kosten voor de kinderopvang

Je hebt als ouders recht op een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Die is afhankelijk van je inkomen. Na de kinderopvangtoeslag affaire bij de Belastingdienst wil de regering de kinderopvang grotendeels gratis maken. Plannen hiervoor worden uitgewerkt. Op de website van de kinderopvang van je keuze vind je informatie over de huidige tarieven. Zo kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel je per maand kwijt bent aan opvang voor het aantal uren dat je je kind er wilt onderbrengen. Ook lees je op de website meer informatie over hoe er met de kinderen werd omgegaan tijdens hun verblijf bij de opvang.