Leger helpt bij ondersteuning bij teststraten Flevoland

donderdag 2 december 2021 09:01

Blik op Zeewolde- De GGD Flevoland krijgt met ingang van maandag 6 december ondersteuning in de teststraten in de provincie van Defensie. De komende tijd helpen militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte (specifiek: van 45 Pantserinfanteriebataljon) in de verschillende testlocaties in Flevoland met het afnemen van coronatest en maken het zo mogelijk om de testcapaciteit te verhogen. Het defensiepersoneel werd vanaf donderdag 2 december in de locatie in Almere getraind voor de werkzaamheden, waarna zij vanaf maandag onder meeer worden ingezet als zogenaamde bemonsteraar in de straten.

Aldrik Dijkstra, manager COVID van GGD Flevoland: “Het is momenteel heel erg druk in alle teststraten in Nederland. Ook in Flevoland willen veel mensen zekerheid over klachten die zij hebben. Door de hulp van Defensie kunnen we meer en sneller mensen testen.” Dijkstra benadrukt: “Het blijft belangrijk om je te laten testen bij klachten. Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Door te testen weten mensen snel waar ze aan toe zijn en welke maatregelen zij eventueel voor zichzelf en hun omgeving moeten nemen.”

Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:Online: via www.coronatest.nl.

  • Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. De testlocatie is geopend van 9:00 – 16:30 uur (7 dagen per week). Tussen 12:15 en 13:00 uur is de locatie gesloten.

Via Blikopzeewolde