Uitslag Quiz 10, mei 2021

vrijdag 4 juni 2021 07:21

Blik op Zeewolde- De uitslag van quiz nummer 10  van mei 2021 is 21. Veel inzenders hadden het juiste antwoord, er is geloot en de winnaars hebben of krijgen binnenkort hun prijsje in de bus. Te lezen aan de opmerkingen had u weer net zoveel plezier gehad in het oplossen als de redactie in het bedenken.

  1. De smartlap aller smartlappen is misschien wel ‘Ketelbinkie’. Op welk schip voer deze straatjongen, die van zijn moeder aan de kade wat schuchter lachend afscheid nam, omdat hij haar niet durfde zoenen.

 

a.De Jacoba Maria

b.De Edam

c. MS Nelleke

d. De Karel Doorman

Antwoord b. De Edam. Ketelbinkie /frans van schaik – YouTube

  1. Het pepinomozaïkvirus is gevaarlijk voor

a.Mensen

b.Geiten

c.Tomaten

d.Aardappels

antwoord c. Tomaten.

 

  1. De naam Theo Heuft is voor altijd verbonden aan:

a.Casa Rosso

b.The Bulldog

c.Yab Yum

d.Pin-up club

Antwoord c. Yab Yum, een sjiek bordeel. The Bulldog is misschien wel de bekendste coffeeshop van ons land. In Casa Rosso is een ‘gewoon’ bordeel.

  1. Een groot Noord- Amerikaans bedrijf wil een hyperscale datacenter in Zeewolde vestigen. Wie beslist uiteindelijk of het er mag komen?

 

a. Het college van Burgemeester en wethouders

b. De Stichting Datatruc

c. De gemeenteraad

d. Het bedrijf zelf

Antwoord c. De gemeenteraad.

  1. Je collega’s lopen op de maan. Hun namen zijn ‘overal’ bekend, maar die van jou niet. Je naam is:

a.‘Buzz’ Aldrin

b.Neil Armstrong

c. Michael Collins

d Alan Shepard

Antwoord c. Collins. Overleed eind april dit jaar op 90- jarige leeftijd. Hij vloog met Aldrin en Armstrong naar de maan, maar circelde rondjes rond de maan. Shepard was na de Rus Yoeri Gagarin de tweede mens en de eerste Amerikaan, in de ruimte.

  1. De ellebooggroet is in deze coronatijden een alternatief voor han­den schud­den of kus­sen, het zou helpen be­smet­tingen te voorkomen, maar wie had dit bedacht?

 

a. De Europese Commissie

b. De WHO

c. Het RIVM

d. Bill Gates

Antwoord b. De WHO introduceerde de ellebooggroet, de elbow bump.  De groet werd geïntroduceerd om besmetting met het ebolavirus te voorkomen. De organisatie stelde in 2006 tijdens de Vogelgriep voor om de groet te introduceren.

  1. Op www.youtube.com/watch?v=bfIVnzpj1vM speelt Chico de piano. Wie is de andere Marx brother in dit filmpje?

a. Harpo

b. Zeppo

c. Groucho

d. Gummo

Antwoord a. Harpo. Harpo, Chico, Groucho, Gummo en Zeppo waren vijf broers. De eerste drie werden in de jaren 1930/1940 beroemd met hun anarchistische/absurdistische humor.

Zij zijn opgenomen in de Motion Picture Hall of Fame.

  1. Hij sprong van het dak van het Hilton hotel

 

a. Mario Monicelli

b. Herman brood

c. Chet Baker

d. Jan Arends

Antwoord B. Herman Brood. Jazzmusicus Chet Baker sprong of viel uit een raam, ook in Amsterdam. De Italiaanse regisseur Mario Monicelli sprong in een ziekenhuis in Rome uit een raam. Dichter/ schrijver Jan Arends sprong uit een raam, ook in de hoofdstad.

  1. De nieuwste bank in Zeewolde

a. Voedselbank

b. Kledingbank

c. Muziekbank

d. Dierenbank

Antwoord b. De Kledingbank. De Voedselbank bestaat al geruime tijd. Muziekbank? Dierenbank? Ontsproten aan de fantasie van de samensteller van deze quiz. Misschien bestonden ze wel, maar niet in ons dorp.

Via Blikopzeewolde

Reizen Laos