Vakantie

Heel veel mensen zijn aan vakantie toe. Daar is onderzoek naar gedaan en daar kwam uit dat door de Corona-tijd die nu al vier maanden duurt, veel mensen toch knap moe zijn geworden van alle veranderingen waar ze zich aan moesten aanpassen. 

 

Dat snap ik wel. In maart ging het leven er ineens heel anders uitzien. Thuiswerken, of je hele bedrijf dat stilvalt, je vader of moeder die je niet meer mag bezoeken, bijeenkomsten en feesten die ineens worden afgelast en allemaal mensen die je niet meer ziet of alleen op een klein, kil verlicht schermpje. 

 

Dat is vermoeiend. Soms krijg je van werken en van stimulerende contacten met anderen nieuwe energie. Maar dat zat er dus lange tijd ook niet in. Bovendien was er toch hoe dan ook de angst of in ieder geval beduchtheid voor het virus. Voortdurend oppassen dat je het virus niet oploopt of anderen in gevaar brengt. Daar wordt je op den duur allemaal doodmoe van. Gelukkig dus dat het vakantie is. 

 

Nu kan ik nog een heel verhaal ophangen over dat we er nog niet zijn, dat wereldwijd de uitbraken nog steeds nieuwe records breken en dat ook in de landen om ons heen het virus steeds weer opspeelt, maar dat helpt allemaal niet zoveel. Dat staat al genoeg in de media.

 

Daarom volsta ik hier nu maar iedereen een heel fijne vakantie te wensen, ook al ziet die er misschien iets anders uit dan het plan was. Pas goed op je zelf en andere mensen, hou die anderhalve meter wel steeds in de gaten en voor de rest iedereen heel veel plezier, maak er de zomer van je leven van!

 

Roel Sluiter,

burgemeester.

 

Reizen Laos