Bloeiende bermen in Haalderen

HAALDEREN – “Bewoners van Haalderen, het had wat lang geduurd, maar nu is een belangrijke stap gezet in het project Bloeiende Bermen van Lingewaard Doet. Dit project is bedoeld om saaie grasbermen in het dorp te verfraaien met kleurrijke bloemen.”

“Er zijn verschillende plekken bekeken en uiteindelijk hebben we gekozen voor de weitjes tussen de dijk en de Groene Kolk, een veelgebruikt wandelgebied. We hebben één van de weitjes daar gemaaid en we gaan kijken wat daar opkomt. Op basis van de resultaten gaan we kijken hoe we het terrein verder gaan beheren. Het veldje naast de vissteiger hebben we schoongemaakt en hebben daar de bramen en brandnetels weggehaald. Dit veldje is nu ingezaaid met een meerjarig natuurlijk bloemenmengsel en we verwachten daar komend voorjaar al een mooi resultaat.” 

“Dan gaan we verder met beheer door maaien en inzaaien van bloemen, maar dan gaan we ook, haaks op de dijk, enkele heggen planten. Al met al zal hier een mooi gebiedje ontstonden  en zal ook de biodiversiteit toenemen. Dan ontstonden er meer mogelijkheden voor insecten en daarmee ook voor vogels, waarbij we ook denken aan de patrijs.Kom maar eens langs om te kijken wat er gebeurt”, aldus Nathalie, Harry en Theo van Het Kernteam. 

Via Gemeentenieuws Lingewaard