Bongerd De Zilverkamp winnaar Cultuurprijs

HUISSEN – Zondag 10 oktober is in café Het Moment te Huissen, in het bijzijn van veel belangstellenden, aan stichting Bongerd de Zilverkamp de Cultuurprijs 2021 toegekend.

De sculptuur met oorkonde en koperen straattegel werd door burgemeester mevrouw Nelly Kalfs overhandigd aan de voorzitter van de stichting Bongerd, de heer Eddy Berendsen.

De reden dat deze stichting de cultuurprijs ontving is vanwege hun jarenlange inzet – al 25 jaar – voor behoud van deze prachtige kersenboomgaard. De boomgaard dateert uit 1948 en is beeldbepalend vanwege zijn unieke kersenhoogstambomen. Er werd jaren geleden een oogstrelende meidoornhaag aangeplant en begin 2009 zag ook een aantal appelbomen het licht. Dat zorgt voor meer biodiversiteit.  

Voor wie het niet weet: de kersenboomgaard ligt aan het Jan van Janbaospad achter de Korte Loostraat en vormt het begin van woonwijk De Zilverkamp. Het was voor de 38ste – en tevens laatste – keer dat de Cultuurprijs namens blaaskapel De Bevelanders is uitgereikt. De kapel had zelf besloten hiertoe te moeten overgaan, omdat de kapel van mening is dat de uiting van de waardering anders moet.

Via Gemeentenieuws Lingewaard