‘Hij staat!’… echt wel, in Doornenburg

DOORNENBURG – Hij staat! We kennen allemaal de inmiddels beroemde uitspraak van commentator Hans van Zetten, nadat Epke Zonderland in 2012 turngoud haalde op de Olympische Spelen in Londen. Deze kreet zouden wij, Schippersvereniging Sterreschans, ook willen slaken. 

Na een lang traject van plannen, vergunningverlening en construeren en met behulp van een aantal sponsoren is het ons gelukt. De Schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg (in de nabijheid van sterrenrestaurant Rijnzicht) staat. Wij zijn bijzonder trots op het eindresultaat. De mast is een echte blikvanger aan het Pannerdens Kanaal. Een mooi teken van de verbondenheid van niet alleen Doornenburg maar de hele regio met de binnenvaart.
“In het voorjaar van 2022 willen we de mast officieel, maar vooral ook feestelijk presenteren aan Doornenburg en omgeving en verdere belangstellenden. Daarover later meer. Maar nu al willen we iedereen uitnodigen om de mast te gaan bewonderen. Hij is op een paar details na compleet, zoals hij er nu staat. Uiteraard wapperen er ook al vlaggen in de mast.”

Via Gemeentenieuws Lingewaard