Kerk open!

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 8 augustus 2021, viering 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Bijwonen? Mail naar aanmelden@pknhuissen.nl of online via kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur is de kerk open. Even stil zijn, een kaars aansteken of voor de gezelligheid. Er is koffie/thee en aandacht.

Ik was altijd wel gewend om tijdens mijn vakontie een kerk binnen te lopen. Vooral in het buitenland levert het verrassende ontmoetingen, bijzondere indrukken op. In het overwegend katholieke Frankrijk kijkt niemand ervan op als er zomaar mensen binnenstappen. Zo stapten wij tijdens onze fietstocht langs de Loire een kerk binnen. Tot onze grote verrassing was het bijna vol. Er waren opvallend veel kinderen. Wij bleven achterin stonden. De mis was duidelijk al een tijd aan de gang en toch kwamen er na ons nog steeds mensen binnenlopen. Al die onverwachte bezoekers gedroegen zich alsof ze zich thuis voelden in deze kerk. Ze zochten een plaats en zongen en baden mee. 

Ook bij ons staat iedere zondag de deur open, fysiek en digitaal. Want of je nu op het Raadhuisplein zomaar komt langslopen en naar binnengaat, inlogt via onze website, het kon allebei. Je hoeft niet eens op vakontie te zijn. Voor jou staat iedere zondag de deur naar de kerk (ook via de website) open. Dat is een van de positieve konten van het afgelopen jaar doordat we van de nood een deugd hebben gemaakt. We ontvangen bezoekers fysiek en digitaal. Voorlopig moet je fysiek nog wel even aanmelden maar digitaal is die drempel er niet. Van harte welkom! (Herman Schimmel, cantor-organist)

Via Gemeentenieuws Lingewaard