Loop de Exoduswandeltocht wanneer u wilt!

HUISSEN – Zoals men al eerder had kunnen lezen vindt de ‘echte’ Exoduswandeltocht dit jaar eenmalig op zaterdag 2 oktober plaats. Hierover zal men in de loop van de zomer meer informatie krijgen.

Het Exoduscomité vindt het belangrijk om juist in deze zomerperiode het wandelen te stimuleren. Dat kon. Hoe? Vanaf zaterdag 26 juni – zondag 1 augustus kon via de site www.exodushuissen.nl een van de vier wandelroutes, 10, 17, 25 of 45 km, worden gedownload. Men kon individueel maar ook met meerdere personen, zoals met kinderen lopen.

Voor ieder is er een aantrekkelijke optie: voor de recreatiewandelaars maar ook voor de diehards, die iets meer dan een marathonafstand met een medaille willen afronden. Men kiest de herdenkingstocht die men niet wil missen!

Het downloaden van de gewenste route, inclusief medaille, kost 5,00 euro. Het is ook mogelijk voor 10,00 euro de route met medaille te downloaden in combinatie met een tegoedbon van 6,00 euro van Brood Bar Buitenpoort, de start en finish van alle vier de wandeltochten (Helmichstraat 1, Huissen).

Regelmatig kon men op een informatiepunt intikken en dan vindt men de achtergrondinformatie behorend bij de betreffende WOII-markering. Op deze manier had iedereen die dat wil de mogelijkheid de unieke en bijzondere routes van de Exoduswandeltocht in het Over-Betuwse landschap te lopen. Natuurlijk neemt ieder de geldende coronaregels in acht. Veiliger en gemakkelijker kunnen we het niet maken. Voor verdere informatie en vragen kon men altijd terecht op www.exodushuissen.nl.

Via Gemeentenieuws Lingewaard

Reizen Laos