Muzikale geschiedenisles van Harmonie Angeren

ANGEREN – In een volle theaterzaal van het Dorpshuis in Angeren blikte de harmonie afgelopen zaterdag terug op de veranderingen gedurende de afgelopen honderd jaar. Veranderingen in de wereld, in Nederland, in Angeren alsook binnen de Harmonie zelf. Aan de orde kwamen veranderingen in de maatschappij, in gebruiksvoorwerpen en uiteraard ook in muziekstijlen.

In de geest van het tv-programma ‘Oh, Wat Een Jaar!’ – de TV show van Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Carlo Boszhard – werd in Angeren, onder leiding van de enthousiaste Martijn van Vuuren als een soort ‘geschiedenisleraar’, over de afgelopen 100 jaar steeds in blokken van tien jaar de wetenswaardige veranderingen uit dat decennium met foto’s, films en zaalspelletjes belicht. Uiteraard werd ieder decennium door de harmonie met toepasselijke muzikaal omlijst. Martijn was daarbij, zoals hem is toevertrouwd, niet alleen de programmaleider en quizmaster maar trad ook enkele keren op als zanger. Zo ook Hanneke Engels, die enkele wereldhits zong. Op deze wijze werd een interactief programma gebracht wat de aandacht van het publiek van begin tot eind wist te vangen.

Omdat zowel de muzikonten alsook het publiek én de mensen van het Dorpshuis na de lange coronaperiode bijzonder blij waren eindelijk weer eens een ‘gezellig avondje Harmonie’ te kunnen beleven, was en bleef het gezellig, totdat het pand klokslag 24.00 uur moest worden gesloten.

Via Gemeentenieuws Lingewaard