Nat en nuttig

BEMMEL – Zaterdag 30 oktober was regenachtig, daarom waren er maar weinig deelnemers op de been; we waren met z’n zessen. 

Leo en Saskia gingen goed ingepakt met de fietskar op pad richting de A15 en het bedrijventerrein. Rob ging het centrum van Bemmel in en Jos en Marga gingen via het plein bij de AH richting De Gouden Appel en via de Dorpsstraat en het plein van de Jumbo en Lidl weer richting Theaterkerk en onze superprikster Marjo had eerder al een flink stuk Herckenrathweg schoongemaakt en ging nu de Ressensestraat aanpakken. Ondanks dat het groepje klein was, was de opbrengst aanzienlijk. Rob vond in de struiken weggegooid allerlei elektronisch materiaal, zoals boxen met allerlei verbindingsnoertjes eraan. Ongelooflijk dat iemand dat bewust in de struiken gooit en achterlaat. 

Leo en Saskia kwamen ook terug met een flinke buit. Ze hebben zelfs een fiets gered uit de sloot en weer op de standaard gezet en achtergelaten bij de bushalte. Er is daarover een melding gemaakt bij de gemeente. En er waren hectometerpaaltjes vernield en aangetroffen tussen de middengeleider van de weg. We kunnen nu niet echt zeggen dat het zwerfvuil minder is.
Het blijft ontzettend triest om te zien wat we zoal onder struiken vandaan halen. Ook het vinden van mondkapjes neemt weer toe. Rondom de AH was het redelijk opgeruimd, bij de Jumbo en Lidl kon het beter. Ook bij De Gouden Appel vonden we best wel veel afval. Jammer.

De volgende ZWAB-actie staat gepland voor zaterdag 27 november. Heb je tijd en zin om iets nuttigs te doen, kom dan ook naar de Theaterkerk om 09.45 uur en ZWAB mee! 

Via Gemeentenieuws Lingewaard