Sportclinics Walburgen zeer succesvol

GENDT – Nadat een kick-off als gezamenlijke opening van het sportseizoen voor de jeugd op Walburgen in 2020 door corona onmogelijk werd, had een aantal jeudsportverenigingen samen met Walburgen Beweegt en Gendt Vooruit het draaiboek weer opgepakt. 

Hoewel de meeste sporten inmiddels alweer enkele weken draaien is qua tijdstip de combinatie gemaakt met de opening van de pumptrack om zo de kinderen de mogelijkheid te bieden om aan beide activiteiten deel te nemen. Hoewel verschillende verenigingen zich hadden afgemeld, door een tekort aan vrijwilligers op de vrijdagmiddag, kon in vijf ronden van telkens twintig minuten een keuze worden gemaakt uit de volgende sporten: airtrack/turnen, dans, playmogym, power walking, pumptracken, vendelen, volleybal, waterpolo en de echte waterliefhebbers konden met ‘Fiets ‘m er in’ een afstandsrecord vestigen het water in. 

Ondanks de grote concurrentie van de net geopende pumptrack was het gezellig druk en werd er uitgebreid gebruik gemaakt van geboden mogelijkheden. Walburgen beweegt is vast van plan om dit evenement jaarlijks op te nemen in haar najaarsprogramma. Bijzondere dank was er aan de HAN-studenten, die een en ander technisch hebben vormgegeven.

Via Gemeentenieuws Lingewaard