Stichting Kandong bouwt nieuwe leeshuisjes

ZETTEN – Animbar is een eilandengroep in het uiterste zuiden van de Molukken. Op een klein eilandje is een plantage waar onder meer kokosnoten, pinda’s, cassave en zoete aardappelen worden verbouwd. De seizoensarbeiders nemen gedurende de weken tot maanden dat ze op de plantage werken, hun gezin mee. De kinderen zijn dan deze hele periode verstoken van onderwijs.

Om hen toch een stimulerende en educatieve omgeving te bieden, gaat team Gandong in een bestondend gebouwtje waar ook medische zorg werd geboden, een rumah baca (leeshuisje) inrichten met boeken voor alle leeftijden en spelletjes voor de jongste kinderen.

Basisschool De Okkernoot in Zetten gaat deze stichting helpen. Dit doen ze tijdens het Scholidairproject. Dit is een goede doelenactie voor en door kinderen met allerlei verschillende activiteiten. Zo is er is een flessen- en kledinginzamelactie.

Alle kinderen van OBS De Okkernoot zoeken sponsors omdat zij zo vaak mogelijk een hindernisbaan zullen trotseren. De kinderen van groep 6,7 en 8 starten dit jaar met een ruilhandelspel. Zij beginnen met specerijen van de Molukken en proberen dit product te ruilen voor iets van meer waarde. Deze producten worden geveild via een online-veiling voor alle ouders van De Okkernoot. Gehoopt werd op een mooi eindbedrag waardoor er een mooie rumah baca gerealiseerd kon worden. Meer informatie staat op https://www.okkernoot.nl/scholidair.

Via Gemeentenieuws Lingewaard

Reizen Laos