Succesvolle Balkon Beweegdag in Huissen

HUISSEN – Bloedheet was het, tijdens de tweede editie van de Balkon Beweegdag op 4 juni. Maar dat mocht de pret niet drukken: de groep deelnemers, allen woonachtig in de Oranjerie in Huissen, was goed vertegenwoordigd. Sterker nog: er waren nog meer deelnemers dan vorig jaar. De sportcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard organiseerden deze dag, in aansluiting op de landelijke actie van het Ouderenfonds in samenwerking met de Old Stars.

Een mooi initiatief, ontstonden tijdens de eerste coronalockdown. Onder begeleiding van docent Saskia Hofman kregen de senioren stoelyoga, voor de deur in hun wooncomplex. Voor ouderen is dit een laagdrempelige manier om toch in beweging te blijven. Vanwege het succes gaat SWL kijken of dit een vervolg kon krijgen, mogelijk op meerdere locaties én met een snufje cultuur erbij in de vorm van een balkonorkest, -muziek of -zang. De actieve groep mensen in De Oranjerie had dit nu al twee jaar op rij aangeboden en de formule blijkt een succes.

“Wilt u meer informatie hierover of woont u in een seniorenwoning en zou u graag zien dat we dit ook bij u organiseren? Stuur dan een mailtje naar Quint van de Ven, q.vandeven@swlingewaard.nl en wie weet kunnen we in de toekomst iets voor u betekenen!”

Via Gemeentenieuws Lingewaard

Reizen Laos