Week tegen eenzaamheid groot succes door bloemenactie en oproep tot verbinding

LINGEWAARD – Van 30 september tot en met 7 oktober was de week tegen eenzaamheid. Stichting Welzijn Lingewaard deelde tijdens een aantal activiteiten met senioren bloemetjes uit, samen met een code. 

Het is de bedoeling dat de deelnemers met de code een bloemetje bij de lokale bloemist halen en daarmee iemand anders blij maken. Bijvoorbeeld iemand die weinig sociale contacten had of iemand die veel allen is. Want juist de verbinding staat centraal.

De bloemetjes en de codes werden met veel blijdschap en enthousiasme ontvangen, zoals: “Ik ken iemand in het verzorgingshuis en die kon zo’n bloemetje wel goed gebruiken.” Daarnaast hebben bloemenwinkels Ron Thijsen (Doornenburg), Veja Bloemen (Bemmel), Floriosa (Gendt) en Myrna’s bloemen (Huissen) hun uiterste best gedaan de bloemetjes mooi in te pakken.

Met deze week wilde SWL ook aandacht vragen voor het werven van ouderenadviseurs. Dit zijn vrijwilligers in verschillende dorpskernen van Lingewaard, die fungeren als contactpersoon voor ouderen. ,,Ze weten wat er speelt, hebben er vaak zelf een netwerk en weten er de weg te vinden”, aldus Rita Spikker, ouderenadviseur en directeur SWL. ,,We nog op zoek naar een aantal van deze vrijwillige adviseurs, met name in Gendt, Angeren, Doornenburg en Haalderen.” 

Alle ouderenadviseurs krijgen een training in november. Interesse? Neem contact op met Rita Spikker via 088 2552550 of mail naar meldpunt@swlingewaard.nl. Meer informatie over het project staat op www.swlingewaard.nl.

Via Gemeentenieuws Lingewaard