20e editie ‘Bie Daip’ is in aantocht

APPINGEDAM – Appingedam en omstreken maakt zich op voor Bie Daip, het grootste internationale folk- en seasongsfestival van Europa. De 20e editie vindt plaats op 27, 28 en 29 augustus in het centrum van Appingedam. 

Bie Daip staat garant voor een weekend vol muziek, theater, zang en dans. Behalve uit Nederland komen er groepen uit Polen, Duitsland, België en Frankrijk. Veel van de groepen zouden vorig jaar al naar Appingedam komen, maar toen gooide corona roet in het eten. Nu gaat men in de herkonsing.

Bie Daip neemt tevens de kinderen weer mee aan boord, door diverse gratis activiteiten aan te bieden. Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar achter de Nicolaikerk bij de VVV stand vanaf zaterdag 24 augustus 10.30 uur. In de Nicolaikerk kunnen kinderen zaterdag 28 augustus met lego bouwen en meedoen aan een wedstrijd. Daarnaast is er voor de allerkleinsten duplo aanwezig, er zijn games enzovoort

Dit jaar zijn er tijdens Bie Daip zoveel mogelijk buitenactiviteiten. Op het kerkplein verrijst een prachtig terras met een podium en daarnaast vinden er indien mogelijk optredens plaats bij de plaatselijke horeca. Kinderen kunnen op zaterdag en zondag gratis geschminkt worden.

Via De Eemslander