75e editie Schildweek zeer geslaagd

Deelnemers aan de Schildweek kregen met alle weertypes te maken. (foto Zeilvereniging Schildmeer)

Deelnemers aan de Schildweek kregen met alle weertypes te maken. (foto Zeilvereniging Schildmeer)

STEENDAM – Zeilvereniging Schildmeer kijkt terug op een zeer geslaagde 75e editie van de Schildweek.

De deelnemende zeilers hebben alle weertypes en windsterktes gehad. Van de negen geplande wedstrijden konden er uiteindelijk acht gevaren worden. Alleen op donderdag – de laatste dag – was er teveel wind om een wedstrijd te kunnen varen. In diverse klassen was het tot op het laatst spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan.

Jeroen de Groot en Damy Jansen zeilden met een ruime voorsprong naar de titel van de 75e Schildweek in de 16m2-klasse. Theo Dik en Melle Heerlien zeilden naar de tweede plaats, Rogier Slopsema en Greet Smid gingen met de derde prijs naar huis.

In de Laser Standaard-klasse had Iwan Daniëls de Schildweek gewonnen, vóór Joost Steenbeek en Robbie Hattuma.

De jeugd kwam tijdens de Schildweek in actie in de Flits- en de Splash-klasse. In de Splash-klasse was Yvon de Jong de snelste, vóór Julia Paardekooper en Lars Zuur. In de Flits-klasse ging de hoofdprijs naar Judith Jasper en Niels Schurer. Jasmijn en Jan Drenth werden tweede, Jeanet Engelsma en Sanne Boekel derde. In de Flits C-klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Niels Gerlofs en Tessa Vroege geworden, vóór de gebroeders Coen en Tjalling Bijlsma. Als nummer drie eindigden Merle en Jarne Werkhoven.

De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen. De eerstvolgende editie van de Schildweek werd gehouden van 22 tot en met 28 juli 2022.

Via De Regiokrant