Aanleg glasvezel van start in deel Het Hogeland

UITHUIZEN – De aanleg van glasvezel in de dorpen Hefswal, ’t Lage van de Weg, Oosteinde, Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert en Warffum kon va start. Na een intensieve en vruchtbare campagne gaat Delta Fiber Netwerk glasvezel in deze dorpen aanleggen.

Inwoners van ‘Het Hogeland Oost’, zoals Delta Fiber het gebied noemt, hebben nog tot 15 december de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij een van de telecomaanbieders Caiway, Delta, Helden Van Nu of Online.nl. Doen zij dit voor 15 december, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van 650 euro te betalen.

Eindsprint 

,,Tijdens de campagne in Het Hogeland Oost is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben zich ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want in de laatste weken was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen”, zegt Marcel Rijpstra, projectleider bij Delta Fiber Netwerk.

Schouwen 

Binnenkort start de aannemer in deze dorpen met het schouwen van woningen van inwoners. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM-richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Persoonlijk geïnformeerd 

Alle inwoners van Hefswal, ’t Lage van de Weg, Oosteinde, Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert en Warffum worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. In deze brief werd duidelijk uitgelegd wat dit proces inhoudt.

Eind 2022 

Begin volgend jaar starten de eerste graafwerkzaamheden. Deze graafwerkzaamheden duren tot medio 2022. Daarna worden de glasvezelaansluitingen in de woningen gerealiseerd. De planning is dat alle klanten in Hogeland Oost eind 2022 gebruik kunnen maken van hun snelle internetverbinding.  Het Hogeland Oost is het eerste deelgebied binnen de gemeente Het Hogeland. De campagne in Zuid loopt en voor West, Winsum en ‘overige kleine kernen’ worden de campagnes binnenkort opgestart. Inwoners kunnen zich al wel aanmelden. Zie voor meer informatie gavoorglasvezel.nl.

Via De Ommelander