Aantal Groningers in de WW blijft dalen

GRONINGEN – Het aantal mensen met een WW-uitkering in de provincie Groningen is in september verder gedaald. Met name in de bouw en techniek is er veel vraag naar vakkrachten.

De bouwsector in Groningen kampt met toenemende tekorten aan technische vakmensen. Het gaat dan om elektriciëns, loodgieters en monteurs van zonnepanelen en elektriciteitsnetten. Door de energietransitie en de aanpak van het woningtekort neemt de vraag naar deze beroepen alleen maar toe. Daar komt bij dat veel oudere vakmensen in de bouw de komende tijd met pensioen gaan. Daardoor zijn er volop konsen voor werkzoekenden die zich willen omscholen naar een bouwberoep.

Eind september waren er in de provincie Groningen 6.472 mensen met een WW-uitkering. Dat is 2,1 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-ers is 163 of 2,5 procent minder dan eind augustus. Ten opzichte van een vol jaar eerder is het aantal WW-ers gedaald met 29,2 procent en dat is beter dan vlak voor de uitbraak van de coronapandemie. Met name in de commerciële dienstverlening, uitzendsector en horeca is de werkgelegenheid verbeterd.

In heel Nederland waren er eind september 207.918 mensen met een WW-uitkering. Dat is 2,2 procent van de beroepsbevolking en 2,2 procent minder dan een maand eerder. Op jaarbasis is sprake van een daling met 24,3 procent.

Via De Ommelander