Aantal WW-uitkeringen in Groningen weer onder corona-niveau

GRONINGEN – Het aantal mensen met een WW-uitkering in Groningen is gedaald tot onder het niveau van voor de corona-uitbraak. Het ligt nu voor het eerst lager dan eind 2019. 

Eind juni waren er 7.377 Groningers met een WW-uitkering. Dat is 2,4 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal daalde met 438 uitkeringen (-5,6 procent) ten opzichte van een maand eerder. Vooral in de detailhandel nam het aantal WW-uitkeringen af. In alle leeftijdscategorieën was er sprake van een daling, maar het sterkst onder jongeren tot 27 jaar. Eind juni 2020 waren er nog 10.278 uitkeringen.

Eind juni waren er in heel Nederland 238.309 mensen met een WW-uitkering. Dat is 2,6 procent van de beroepsbevolking. In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen af. Een jaar eerder lag het aantal nog op 300.597 WW-uitkeringen. In een jaar tijd is het aantal uitkeringen dus gedaald met 20,7 procent.

De daling van de WW is het gevolg van een aantrekkende economie. Volgens het UWV zijn er verschillende ‘konsrijke beroepen’ bijgekomen. Het gaat om beroepen die voor de coronacrisis al goede konsen boden op werk. Dit zijn bijvoorbeeld restaurantkoks en medewerkers bediening horeca, verkoopmedewerkers en pedagogisch medewerkers kinderopvang. Op de lijst met konsrijke beroepen stonden ook veel beroepen in de techniek, het onderwijs en de zorg.

Via De Eemslander