Aardappelcampagne beëindigd bij Avebe

GASSELTERNIJVEEN – Royal Avebe had afgelopen weekend de laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 op de productielocatie in Gasselternijveen verwerkt. De campagne verliep volgens planning en Avebe is tevreden over de hoeveelheid en kwaliteit van de geleverde zetmeelaardappelen.

,,De opbrengst van zetmeelaardappelen verschilt per gebied door de sterk wisselende groeiomstandigheden. Het zetmeelgehalte komt uit op een gemiddelde van ruim 19 procent. Dit is iets lager dan het meerjarig gemiddelde. Het gemiddelde tarrapercentage – de grond die met de aardappelen meekomt van het land naar de fabriek – is circa 4 procent en daarmee lager dan vorig jaar”, aldus Avebe.

De komende maanden stonden in het teken van fabrieksonderhoud en de realisatie van nieuwbouw. Op dit moment werd volop gebouwd aan twee belangrijke projecten: de uitbreiding van de Solanic-eiwitproductie (eiwitten voor humane voeding) op de locatie in Gasselternijveen en een nieuwe eiwitfabriek (eiwitten voor diervoeding) op de Duitse locatie in Dallmin.

Inmiddels zijn bijna alle zetmeelaardappelen alweer gepoot voor het volgende seizoen. Ook stonden de eerste aardappelplanten alweer boven de grond. Deze aardappelen worden naar verwachting vanaf half augustus weer verwerkt.

Via De Schakel

Reizen Laos