Actie Bloedserieus in bibliotheken Westerwolde

WESTERWOLDE – In samenwerking met de liefdadigheidsinstelling Bloedserieus schenken de bibliotheken van Westerwolde aandacht aan deze actie. 

Bloedserieus Midden-Groningen zorgt ervoor dat gratis menstruatieproducten op plekken worden gebracht waar menstruatiearmoede is. Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er thuis soms geen geld om maandverband of tampons te kopen. Noodgedwongen gebruiken ze wc-papier, wat natuurlijk zeer onprettig is. Deze vrouwen en meisjes kiezen ervoor om niet mee te doen aan activiteiten. Het mag niet zo zijn dat vrouwen en meisjes door menstruatiearmoede thuis blijven en niet naar school gaat, hun vrienden niet ontmoeten en niet meer meedoen in de samenleving tijdens deze periode.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor het niet tolereren van menstruatiearmoede. Ook de bibliotheken in Blijham, Bellingwolde, Vlagtwedde en Ter Apel doen mee. In de bibliotheken stonden bakken om een bijdrage in te doen en de actie op die manier te ondersteunen. Stichting Bloedserieus zorgt ervoor dat het via de Voedselbank op de juiste plek terecht komt: bij meisjes en vrouwen die zich tijdens hun menstruatieperiode comfortabel willen voelen.

De actie loopt de hele maand september en oktober.

Via De Nieuwsbode