Albert Moek viert zijn 100e verjaardag

BORGER – Albert Moek uit Borger had woensdag de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Van een groot feest kon echter geen sprake zijn door de coronamaatregelen. 

Albert Moek werd op 19 mei 1921 geboren in Gasselte. Zijn vader had een bakkerij en als vanzelf kwam ook Albert in het bedrijf terecht. Samen met zijn vrouw Marchien nam hij de bakkerij over en tot hun pensioen bleven ze de bakkerij runnen. ,,Mijn ouders hadden niet alleen een winkel in Gasselte, mijn vader ging daarnaast ook bij klanten in bijvoorbeeld Drouwen en Kostvlies langs om te verkopen. Het echte venten zeg maar’’, vertelt dochter Harma. 

Het ondernemersechtpaar woonde tijdens hun werkzame leven in Gasselte. ,,Ze zijn ook nog wel binnen het dorp verhuisd en ze hebben nog kort in Zuidlaren gewoond, maar al snel waren ze weer terug in Gasselte.’’ Later verhuisden Albert en Marchien naar De Eshof in Borger, dat tegenwoordig onderdeel is van de Borgerhof. Daar namen ze hun intrek in een aanleunwoning. ,,Het mooie is dat mijn vader nog steeds in hetzelfde appartement woont.’’ Sinds 2013 woont hij daar alleen, na het overlijden van zijn Marchien. ,,Inmiddels wel met de nodige hulp, want hij werd natuurlijk wel ouder. Zijn gehoor is bijvoorbeeld minder, maar hij leest nog elke dag de krant.’’ Verder had Albert altijd veel plezier beleefd aan kaarten, biljarten en autorijden. ,,Hij was een fervent autorijder, maar sinds een paar jaar gaat dat helaas niet meer.’’ 

Samen met zijn vrouw kreeg Albert twee dochters. De familie is inmiddels uitgebreid met vier kleinkinderen en één achterkleindochter. Hoewel er geen uitgebreid feest is geweest, had toch de hele familie even een bezoekje kunnen brengen. ,,Omdat het toch nog redelijk mooi weer was, hebben we met z’n allen op het terras gezeten en had iedereen – op afstand – gedag kunnen zeggen. Dat was wel fijn, want onze vader keek écht uit naar zijn 100e verjaardag.’’ Aandacht was er gelukkig genoeg, want Albert ontving veel kaarten en bloemen. Ook was er een bericht van het Koninklijk Huis. 

Een bezoek van burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn staat voor een later moment gepland.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos