Alle basisscholen in Het Hogeland krijgen bibliotheek

NOORD-GRONINGEN – Alle basisscholen in de gemeente Het Hogeland hebben aan het eind van dit schooljaar een eigen bibliotheek.

Maar er gebeurt nog meer op bibliotheekgebied. Alle vier de bibliotheken in de gemeente, in Uithuizen, Winsum, Leens en Bedum, zullen volgens de nieuwste inzichten worden ingericht. 

De basisscholen De Rank en F.H. Jansenius in Warffum, Brunwerd, De Schelp en Koning Willem-Alexander in Uithuizen, Hoogholtje in Wehe-den Hoorn, De Sterren, De Noordkaap en Het Prisma in Uithuizermeeden, De Handpalm en Leenstertil in Leens en de H. de Cockschool kunnen de leerlingen straks allemaal met een eigen bibliotheek bedienen.

,,We willen kinderen kennis laten maken met de bibliotheek op school. Hierdoor hebben we keuzes gemaakt. De bibliotheken in Warffum en Uithuizermeeden zijn gesloten, waardoor er geld vrij is gekomen om deze basisscholen een eigen bibliotheek te geven. We stimuleren kinderen zo om meer te lezen. Ze leren ook beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games”, vertelt wethouder Eltjo Dijkhuis

De vier normale bibliotheken in de gemeente moeten, volgens Dijkhuis, het kloppende hart van de gemeenschap gaan worden. ,,We kijken hoe we slim de huisvesting van bibliotheken kunnen opnemen in de centrumplannen van Winsum, Bedum en Uithuizen. Dat kon door bijvoorbeeld samen met andere partners hetzelfde gebouw te delen.”
 

Via De Ommelander