Allerzielen in Slochteren en Kolham

SLOCHTEREN/KOLHAM – De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Slochteren had besloten om net als vorig jaar aandacht te besteden aan het gebruik om op Allerzielen een kaarsje op het graf van een dierbare te plaatsen. 

Dit gebruik is overgenomen van de katholieke kerk. Het is een bijzonder moment om bij het graf even stil te stonden bij het gemis van een dierbare. Het plaatsen van een kaarsje geeft een gevoel van verbondenheid. Verbondenheid in gemis en verdriet, maar ook in het loslaten.

Op 31 oktober werd men weer in de gelegenheid gesteld om hier aan deel te nemen. Beide kerken van de Protestantse Gemeente Slochteren (in Kolham en Slochteren) zijn om 16.30 uur open. In Slochteren is er een moment van stilte in de kerk en kon de kaars worden aangestoken. Men kon ervoor kiezen om de kaars achter te laten in de kerk, of om naar de begraafplaats te gaan en de kaars op het graf van een dierbare te plaatsen. In Kolham is er vanaf 16.30 uur een gedachtenisdienst met muziek en werd men de gelegenheid geboden samen stil te stonden bij het gemis.

Via De Regiokrant