Alteveer maakt zich op voor Dickens Kerst Menu Week

ALTEVEER – Saamhorigheid, gevoel voor historie, samen iets bereiken en zuinig zijn op elkaar. Het zijn de ingrediënten van de gloednieuwe Dickens Kerst Menu Week in Alteveer. 

De voorbereidingen van deze feestelijke week, met als rode draad de Christmas Carol van Charles Dickens, zijn inmiddels in volle gang. De Dickens Kerst Menu Week vindt plaats van 11 tot en met 22 december in en rond MFC De Drijscheer, basisschool De Höchte, de Protestantse kerk en Ruilwinkel Alteveer.

Scrooge
Eén van de hoogtepunten van de week werd de theatervoorstelling ‘Scrooge, a Christmas Carol’. De voorstelling werd gespeeld door mensen uit Alteveer of die binding hebben met het dorp. Zo spelen leerlingen van CBS De Höchte de hele week personages zoals kinderen uit die tijd. Een aantal van hen doet ook mee in de ‘grote’ voorstelling. Hiervoor worden er op school culturele lessen verzorgd door zang- en theaterdocenten.

Dorpskroeg
Dorpshuis De Drijscheer fungeert de hele week ‘dorpskroeg’, waar allerlei activiteiten in Scrooge-sferen plaatsvinden zoals een modeshow, een kerstmaaltijd voor senioren en een kerstmarkt. Bij de organisatie hiervan is ook de Ruilwinkel betrokken. In de Protestantse kerk vindt een kerstdienst plaats. Eén van de kartrekkers is Beppy Holwerda, tevens voorzitter van Ruilwinkel Alteveer. Zij vertelt: ,,Na een tijd waarin de hele wereld even stil stond en we met de neus gedrukt werden op het feit dat de mens toch niet alles in zijn macht had, willen wij hier iets positiefs neerzetten onder het motto: kom op lui, samen de kop d’r veur en met elkaar dit dorp laten bruisen.’’ 

Via De Nieuwsbode