Amateurkunst brengt Groningers in verbinding

STADSKANAAL – De provincie Groningen trekt ruim €150.000,- uit voor zeven projecten die Groningers in verbinding brengen. De subsidie komt vanuit de regeling Amateurkunst, Cultuurparticipatie & Erfgoed.  

Zo krijgt Stichting Waterliner een bedrag van €8.800,- voor het project ‘Orkest op Maat’ in Stadskonaal. Dit is een groot provinciaal fanfareorkest bestondende uit amateurmuzikonten uit Groningen en Drenthe. Het orkest had de intentie om jaarlijks een concert neer te zetten in een theater, met medewerking van professionele (streek)artiesten. De derde editie van dit jaarlijkse optreden staat gepland voor 19 februari 2022 in Theater Geert Teis in Stadskonaal.

Cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse is content met de subsidietoekenning voor zeven projecten. ,,Naast de professionele kunstenaars stonden ook amateurs te popelen om weer actief te worden. Met deze regeling kunnen we heel mooi onze cultuur koppelen aan bijvoorbeeld erfgoed en samenwerken aan een voorstelling, film of muziekoptredens.’’

Met de regeling Amateurkunst, Cultuurparticipatie & Erfgoed moedigt de provincie cultuur- en erfgoedinstellingen aan om nieuw en vernieuwend cultuuraanbod te maken. De regeling is gericht op het stimuleren van actieve deelname aan amateurkunst. Daarnaast geeft deze subsidieregeling ruimte voor vernieuwende culturele activiteiten die zich richten op inwoners die nu niet of nauwelijks deelnemen aan kunst en cultuur. De subsidie is ook voor activiteiten gericht op erfgoed, archeologie en het gebruik van de Nedersaksische taal. De activiteiten moeten zich richten op Groningse deelnemers en publiek en de lokale belangen overstijgen. Cultuurmakers kunnen uiterlijk tot 15 september nieuwe subsidie aanvragen.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos