Apotheek Hoogezand-Sappemeer opnieuw beste van Nederland

Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is opnieuw gekozen tot beste apotheek van Nederland.

Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is opnieuw gekozen tot beste apotheek van Nederland.

HOOGEZAND – Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer mag zich in 2021 opnieuw de beste apotheek van Nederland noemen. De apotheek aan de Erasmusweg in Hoogezand is voor de zesde keer als beste uit de bus gekomen: een unieke prestatie die nog niet eerder is vertoond.

Elk jaar reikt AMP Onderzoek & Advies een prijs uit aan de beste apotheek van Nederland. Alle deelnemende apotheken worden gedurende het jaar meerdere keren door mystery guests benaderd. Zij doen zich voor als alledaagse patiënt van de apotheek en beoordelen het zorgproces. Per onderzoek beoordeelt de mystery guest de prestatie van de apotheek op circa veertig items, verdeeld over drie onderwerpen: bejegening, probleemanalyse en voorlichting, advisering en verstrekking. De waarnemingen van de mystery guests worden getoetst aan de voor de apotheken geldende vakinhoudelijke beroepsnormen en -standaarden. Door dit onafhankelijke onderzoek krijgen de apotheken inzicht in hoe zij het doen in vergelijking met andere apotheken. Aan de hand van de rapportage kunnen zij vaststellen wat er goed gaat in hun organisatie en waar er eventueel verbetering mogelijk is.

Voor de verkiezing van beste apotheek van 2021 zijn zes farmaceutische onderwerpen getoetst. In al deze casussen zaten spreekwoordelijke addertjes onder het gras, waar de apotheek met doorvragen achter kon komen. Soms moest er rekening gehouden worden met de leeftijd van de mystery guest en in andere gevallen was er sprake van het gebruik van andere medicijnen die een wisselwerking konden hebben met het medicijn dat voorgeschreven was of het zelfzorgproduct waarnaar gevraagd werd. Het team van Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer scoorde bij álle casussen op álle onderdelen bovengemiddeld. Met name op het gebied van bejegening, het omgaan met de cliënt en voorlichting en advies scoorde de apotheek uitzonderlijk hoog.

Al vijf keer eerder mocht Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer zich de beste apotheek van Nederland noemen. Een prestatie om trots op te zijn, en die geen enkele apotheek in Nederland ooit had behaald. ,,Het is een enorme beloning voor het hele team om na alle inspanningen in coronatijd zo hoog te eindigen”, aldus de apothekers van Apotheek MCHS. ,,Wij doen allemaal elke dag ons best om goede zorg voor onze patiënten te leveren. Om dit bekroond te zien worden met deze prijs is voor ons de kers op de taart.”

Via De Regiokrant

Reizen Laos