Autopuzzeltocht toont mooie plekjes Oldambt

OLDAMBT – Het Oldambt is sinds begin deze maand een autopuzzeltocht rijker: ‘De Graanrepubliek’. Bij het initiatief zijn ook de ondernemers uit Oldambt betrokken.

Het Hogeland, Westerkwartier, Midden-Groningen en het Lauwersmeer. Voor al deze locaties is al langer een autopuzzeltocht beschikbaar. Ze zijn ontstonden in de tijd dat het coronavirus piekte en daarna vanwege het succes verlengd. Oldambt had zich nu in dit rijtje geschaard.

De autopuzzeltocht is ontwikkeld door Local Groningen, de Oldambtster ondernemers en Stichting Marketing Oldambt. ,,Op de middelbare school kreeg ik les van een leraar die afkomstig was uit het Oldambt. Bij herhaling had hij te kennen gegeven dat er geen betere plek op aarde bestaat. Na vijftig jaar krijgt hij van mij zijn gelijk!’’, aldus een van de eerste rijders van de puzzeltocht in een recensie. En er zijn meer lovende woorden. ,,Slechts één keer zijn we afgedwaald. Dat bracht ons wel op een idyllische plek om het lunchpakket aan te spreken. We hebben ervan genoten, leuk samengesteld, smakelijk en gevarieerd.’’

De puzzeltocht verbindt bijzonderheden, weetjes, geschiedenis en anekdotes aan bijzondere bedrijven in de gemeente Oldambt. Al met al is het rijden van de route een dagvullende bezigheid, waardoor men het Oldambt volgens de initiatiefnemers ‘op een fantastische manier’ kon beleven. ,,Een uniek en weids gebied, gevormd door de eeuwenoude strijd tussen het water en de machthebbers’’, aldus de beschrijving. De autopuzzeltocht is te boeken op localgroningen.nl.

Via De Eemslander

Reizen Laos