AutoSport Groningen stopt met organiseren van wedstrijden in Winsum

Blik op de snelle kleibaan aan de Winsumerstraatweg.

Blik op de snelle kleibaan aan de Winsumerstraatweg.

WINSUM – Het bestuur van AutoSport Groningen had gisteravond unaniem besloten om te stoppen met het organiseren met autocrosswedstrijden. Zes jaar lang had men wedstrijden georganiseerd op een snelle kleibaan aan de Winsumerstraatweg even buiten Winsum.

,,We zitten al bijna twee jaar lang in een pandemie. Financieel had dit ons letterlijk de das omgedaan, ondanks gulle giften van deelnemers en sponsors”, geeft het bestuur van AutoSport Groningen als reden om de stekker er uit te trekken. ,,Daarnaast zijn de regels waar we mee te maken hebben tijdens de organisatie van de wedstrijden een grote last voor ons.”

Geen vergunning

Het gaat dan bijvoorbeeld om geluidsrestricties en eisen op het gebied van flora en fauna. Vlak na de gemeentelijke herindeling, in 2019, leidde dat al tot grote problemen. Door de strengere toepassing van de regels door de provincie werd er in eerste instantie geen vergunning afgegeven. Na een storm van protest kwam die vergunning er alsnog. Vier jaar daarvoor lag men al eens met de gemeente Winsum in de clinch over de benodigde vergunningen. 

Geen vertrouwen

,,Daarnaast is de verzekering al jaren problematisch”, geeft het bestuur van AutoSport Groningen nog een reden om het bijltje er bij neer te leggen. Ook had een aantal vrijwilligers besloten er mee te stoppen. ,,Al deze punten geven ons niet het vertrouwen dat wij in de toekomst nog wedstrijden kunnen organiseren op het niveau dat iedereen van ons gewend is”, zeggen de autosportliefhebbers. Men ziet dan ook geen andere uitweg dan een punt achter de activiteiten te zetten. 

Pijn in het hart 

,,We hoeven niemand uit te leggen dat we dit besluit met pijn in onze harten genomen hebben. We hebben jarenlang gestreden tot waar we zijn gekomen. Voor een aantal van ons begon dit ruim 11 jaar geleden al, bij de Noord Nederlandse Crazy Race Organisatie.” Daar komt nu dus een abrupt einde aan. 

Via De Ommelander