Avitec en Revoort geven kijkje achter de schermen

NIEUW-BUINEN – Op zaterdag 6 november is het Open Bedrijven Dag Drenthe en daarom bieden Avitec en Revoort in Nieuw-Buinen mensen een unieke kons om een kijkje achter de schermen te nemen. 

Op het kontoor en het terrein aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen worden bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur door middel van beelden, presentaties, materieel en activiteiten meenemen in de infrastructurele sector en sloopwereld. Zo komen ze precies te weten hoe een project van initiatieffase tot uitvoering in zijn werk gaat: van het tekenen naar 2D en 3D-modellen, het slopen met een elektrische slooprobot, werken met GPS tot aan machinaal straten. 

Innovatieplein
Op het innovatieplein maken bezoekers kennis met de nieuwste elektrische materialen en technieken. Ze ontdekken de ins en outs van de waterstoftrekker, zien in de praktijk hoe GPS op een kraan werkt en wanen zich met een VR-bril op het zonnepark. Bezoekers worden uitgedaagd om de behendigheidstest te doen op de elektrische minikraan.

Kinderplein
Vooral kinderen zijn deze dag welkom. Op het Avitec en Revoort Kinderplein kunnen ze materialen bekijken, zelf aan de slag met rioolbuizen, tekenen of straatleggen en hun kennis testen op het gebied van verkeersborden en grondsoorten. Voor de allerkleinste wegenbouwers is er onder meer een grote zandbak aanwezig.

Ook Revoort Slopen & Saneren is op locatie aanwezig bij Avitec. Naast uitleg over slopen en saneren demonstreren zij het werken met de nieuwste elektrische slooprobots. Verder is er een foto-booth, een prijsvraag en lekkere koffie.

Via De Nieuwsbode