Basisschoolleerlingen versieren grote kerstboom in Appingedam

APPINGEDAM – Basisschoolkinderen mogen woensdagmorgen vanaf tien uur de grote kerstboom in het centrum van Appingedam versieren. 

De kerstboom werd op het plein bij de Nicolaïkerk geplaatst. Kinderen van basisschool cbs De Triangel en obs De Vuurvlinder versieren de boom vervolgens woensdag met zelfgemaakte grote kerstversieringen.

Geen boom uit Aurich dit jaar

De afgelopen 19 jaar had partnerstad Aurich elk jaar in december een kerstboom vanuit Aurich naar Appingedam gebracht. Dat zou dit jaar voor de 20e en laatste keer gebeuren. Men had echter moeten besluiten dat, vanwege de coronapandemie, het team uit Aurich niet naar Appingedam komt om een boom te brengen. 

Wethouder Annalies Usmany: ,,Dat er dit jaar geen boom uit Aurich komt is heel spijtig. We hadden ons erg verheugd op het 20-jarig jubileum van deze mooie traditie. De situatie rondom de coronapandemie is momenteel te onrustig. Het is dan ook een beslissing waar we begrip voor hebben.”

Het is nog niet zeker of er volgend jaar wel een boom uit Aurich kon worden gebracht. De gemeente Eemsdelta had dit jaar zelf een mooie grote kerstboom kunnen vinden.

Via De Eemslander