Bate en Coby Boer vieren hun diamanten huwelijk

ANNEN – De 81-jarige Bate Boer en zijn twee jaar jongere vrouw Coby Michelsen uit Annen hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Henk is geboren in Annen, zijn vrouw ziet het levenslicht in Almelo. De twee leren elkaar 63 jaar geleden kennen in de Overijsselse stad. ,,Mijn man komt uit een groot gezin van tien kinderen en op zijn zeventiende is het hele gezin naar Almelo verhuisd. Destijds was de textielindustrie hier volop bloeiende en dus was er genoeg werkgelegenheid. De twee trouwen na drie jaar verkering op 27 oktober 1961. 

In tegenstelling tot veel van zijn familieleden wil Bate niet in de textielindustrie aan de slag en dus werd hij timmerman, wat hij altijd met veel plezier had gedaan. Coby werkt tot haar huwelijk wel in de textiel en confectie. Na zeven jaar huwelijk werd hun eerste kind geboren, een zoon. In de jaren daarna volgen nog een dochter en een zoon. Inmiddels is de familie verder uitgebreid met zeven kleinkinderen en drie bonuskleinkinderen. 

Ruim 25 jaar geleden besluit het stel naar Drenthe te verhuizen. ,,Mijn man had eigenlijk altijd heimwee gehad en hij zei altijd: ‘Als ik de mogelijkheid om terug te gaan, dan doe ik dat’. Dus op het moment dat de kinderen groot waren hebben we die stap gemaakt. Onze jongste is wel mee verhuisd naar Annen.’’ Nog niet al te lang geleden zijn Bate en Coby verhuisd naar een woning aan de Vreding. ,,Hiervoor zaten we in een appartement, maar we wilden eigenlijk toch wel weer graag een huis met een tuin, zodat we gewoon lekker naar buiten kunnen stappen als we dat willen.’’ 

De echtelieden verkeren beiden nog in goede gezondheid. ,,Mijn man gaat elke woensdagmiddag klussen bij de plaatselijke voetbalvereniging, zelf vind ik prettig om wat in en rond het huis te doen en te struinen.’’ Het jubilerende echtpaar had op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Hiemstra van Aa en Hunze. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Het huwelijksjubileum is thuis met de naaste familie gevierd.

Via De Schakel