Bedrijf in Lauwersoog genomineerd voor Groninger Ondernemersprijs

LAUWERSOOG – Nex Generation Shipyards in Lauwersoog is de enige Noord-Groninger genomineerde voor de Groninger Ondernemersprijs 2021.

Men neemt het in de finale op tegen VOF De Vesting (De Basiliek) uit Appingedam, De Verbinding BV uit Groningen, Detasafe BV uit Appingedam, iWink uit Groningen, LCW uit Groningen, Lift-Tex Industrie BV uit Tolbert, Maripaan Groep BV uit Groningen, Oosterpoort Opleidingen BV uit Groningen, Groningen en Simian BV uit Westerbroek

,,Het is heel fijn om te zien dat zoveel mooie bedrijven zijn voorgedragen, of zichzelf hebben aangemeld”, vertelt juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol enthousiast. ,,Dat zegt iets over de dynamiek, de kracht en zelfverzekerdheid van de Groninger economie. Dat is een positief signaal, zeker als je bedenkt dat we net een ongekend grote crisis achter de rug hebben, waarvan de gevolgen nog niet eens goed in beeld zijn. We hebben een breed deelnemersveld, van heel groot tot relatief klein, van scheepsbouw tot horeca, ict, online, industrie en bouw: er zit van alles tussen. Ik ben ook erg blij met het feit dat het Ommeland goed vertegenwoordigd is naast de stevige delegatie uit de Stad, die we natuurlijk mogen verwachten. Kortom, mijn verwachtingen zijn hooggespannen en ik kijk uit naar de pitchpresentaties, eind september’’, aldus de gedeputeerde.

De genomineerden worden geïnterviewd door vakspecialisten. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige ranking op. Die kon nog veranderen door de pitchpresentaties die de bedrijven mogen verzorgen. Daar kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten. De Groninger Ondernemingsprijs 2021 werd op 18 november uitgereikt.

Via De Ommelander

Reizen Laos