Bekerloting met perspectief voor Ommelander clubs

NOORD-GRONINGEN – De loting voor de tweede knock-outronde had niet ongunstig uitgepakt voor Winsum en Noordwolde. Loppersum daarentegen is gekoppeld aan de koploper van de derde klasse B van het zaterdagvoetbal.

Eersteklasser Winsum is gekoppeld aan vijfdeklasser Noordbergum, competitiegenoot van het Zoutkamper Zeester. Noordbergum rekende in de vorige ronde knap af met tweedeklasser Stiens. De opponent van Winsum is dan ook geen doorsnee vijfdeklasser. De ploeg beschikt met Harvey Bischop, Arnold Helder en Martijn van der Laan over ex-profvoetballers met een Cambuur-verleden en daarnaast over diverse spelers die op hoog amateurniveau hebben gespeeld.

Noordwolde 

Voor derdeklasser Noordwolde leverde de loting een uitwedstrijd tegen Sellingen op. De Oost-Groningers stonden momenteel op de zesde plaats van de derde klasse C in het zondagvoetbal en lijkt een tegenstander te zijn waartegen Noordwolde wel kons maakt om een rondje verder te komen in het bekertoernooi.

Loppersum

Derdeklasser Loppersum neemt het in eigen huis op tegen Leovardia, dat uitkomt in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. Toch is dit geen fijne loting voor de Lopsters. De ploeg uit Leeuwarden is met 27 punten uit negen duels namelijk de onbetwiste koploper in 3B, terwijl Loppersum pas op de elfde plaats staat in 3C.
Wanneer de bekerwedstrijden worden gespeeld, is vanwege de coronamaatregelen nog onduidelijk.

Via De Ommelander