Benefietconcerten door Curiosa

MIDDELSTUM – Het Vocaal Ensemble Curiosa uit Middelstum verzorgt eind deze maand  twee benefietconcerten. Die vinden plaats in Garrelsweer (26 november) en Westeremden (28 november). 

Het Ensemble, bestondende uit enthousiaste zangers en zangeressen onder leiding van Julia Zaytseva-Koning, is opgericht in 2009. Vanaf die tijd is een breed repertoire opgebouwd, variërend van wereldmuziek, lichte muziek, klassiek tot hedendaags.
Regelmatig geeft het Vocaal Ensemble concerten en benefietconcerten. Ze zijn verbonden aan Stichting Stem dat in Middelstum een door vrijwilligers gerunde inbrengwinkel had, Koor&Rinkel.
De opbrengst van de inbrengwinkel werd geschonken aan goede doelen in het dorp en ook in de regio van Middelstum.

Muziekinitiatieven

In eerste instantie was dat aan muziekinitiatieven, want met dat doel is de stichting opgericht, maar vanwege het succes worden ook vele andere doelen gesteund.
De benefietconcerten worden gegeven op vrijdag 26 november om 19.30 uur in het ‘Oude Kerkje’ aan het Kerkpad in Garrelsweer, waarvan de opbrengst ten goede komt aan dorpshuis Weersterheem. Op zondag 28 november is men om 15.00 uur in de Andreaskerk in Westeremden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Ons Dorpshuis.

Gevarieerd programma

Er werd een gevarieerd programma gebracht met werken van onder anderen Händel, Bruckner, Karl Jenkins en Pachelbel, maar ook van Eric Clapton, een aantal Christmas Carols en andere muziek op weg naar Kerst.

De toegang is gratis, wel werd na afloop een gift gevraagd voor het goede doel.

In verband met het aantal zitplaatsen dient men te reserveren. Dat kon via geschanssema@hetnet.nl of telefonisch: 0595-552763 / 06-28821966. Vanwege corona werd de QR-code ook gevraagd.

Via De Ommelander