Bestuur Present Noord-Groningen neemt tuin onder handen

NOORD-GRONINGEN – Het bestuur van Stichting Present Noord-Groningen had zijn jaarlijkse opdracht uitgevoerd. Deze keer werd een tuin onder handen genomen.

Elk jaar voert het bestuur, bestondende uit Kor Berghuis, Margriet Donker en Johan Heijink, minimaal één project zeff uit. Dit jaar is een tuinproject gedaan. De maatschappelijke organisatie die bewoonster begeleidt had het adres aan Stichting Present aangereikt. Vanwege een zwaar medisch jaar was de tuin overwoekerd geraakt. De bewoonster had geen eigen netwerk en geen financiële middelen om iemand in te huren. Dankzij de inzet van het bestuur en de maatschappelijke organisatie is de tuin weer helemaal op orde. Ook is het tuinpad weer goed begaanbaar zodat mevrouw er weer veilig met haar driewieler op uit kon gaan. 

Stichting Present is een makelaar in sociale betrokkenheid. Groepen van minimaal twee personen melden zich bij de stichting om eenmalig van maatschappelijke betekenis te zijn in hun eigen regio. De coördinator matcht deze eenmalige inzet via officiële maatschappelijke organisaties. Op die manier is zeker dat de hulp terecht komt, waar die het hardst nodig is. Meer informatie is te vinden op wwww.presentnoordgroningen.nl.

Via De Ommelander