Betaald parkeren Gasselterveld opnieuw uitgesteld

GASSELTERVELD – De slagbomen bij de zwemplassen in Het Gasselterveld blijven vandaag omhoog stonden. Staatsbosbeheer wou in samenwerking met de Provincie Drenthe en de Gemeente Aa en Hunze vandaag betaald parkeren invoeren, maar de werkzaamheden zijn nog niet afgerond.

De invoering van het betaald parkeren is hiermee voor de tweede keer uitgesteld. De overheidsorganisatie willen de bezoekers laten betalen voor het parkeren om de verkeerschaos op warme zomerdagen van eerdere jaren te voorkomen. ,,Het is niet helemaal gelukt”, zegt Willem van Ark van Staatsbosbeheer. Er zijn nog enkele hobbels te nemen. De planning van de aannemers liep uit. Een andere hobbel is de aansluiting van internet. Bezoekers kunnen via een website een parkeerplaatsje reserveren. Dit is nog niet voor elkaar. We zijn met de laatste loodjes bezig.”

Van Ark wil zich niet vastpinnen op een datum. ,,Het lijk mij ook niet handig om op een vrijdag te starten, want dan moeten de kinderziektes in het weekend verholpen worden. Dus op het vroegst zullen de slagbomen op 2 augustus naar beneden gaan.”

Komend weekend kunnen de bezoekers dus nog vrij parkeren. Er werd mooi weer verwacht, dus zullen de plassen veel bezoekers trekken. ,,We hebben voor zaterdag verkeersregelaars geregeld en er zullen ook EHBO’ers aanwezig zijn. En er is nauw contact met de politie en de brandweer. We moeten afwachten hoe het gaat lopen. Wel zijn op bepaalde delen al de wegsleepregeling van toepassing. Dus men moet uitkijken waar men de auto neerzet. Ook voor de invoering van het nieuwe systeem zijn gastheren en –vrouwen geregeld om de bezoekers wegwijs te maken met het nieuwe systeem.”

Bezoekers gaan dan 2 euro per uur of 6 euro voor een dagkaart betalen. De opbrengst zal ook worden gebruikt om de kosten van het opruimen van het afval te betalen. Bezoekers van de zwemplassen laten veel rotzooi achter. Later zal de uitbater van een te realiseren horecapaviljoen dit probleem op moeten gaan lossen. De grootste verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de bezoekers zelf, die hun rotzooi in afvalbakken moeten deponeren of het afval mee naar huis kunnen nemen. Om de jongeren die de plassen bezoeken te bereiken had Staatsbosbeheer een rap ingezet. Rappers Panchi uit Gieten en Bolle Tito uit Hilversum roepen in hun rapnummer Hou het clean op om lekker te komen chillen, maar daarbij geen afval achter te laten.

Zie ook: Betaald parkeren gaat pas 23 juli in

Via De Schakel