Bevrijdingslezing in Zoutkamp

ZOUTKAMP – In de Oude Kerk aan de Marnestraat in Zoutkamp staat woensdag 20 oktober de lezing ‘Van D-day tot de bevrijding van Zoutkamp’ op het programma (aanvang 19.30 uur).

Het Visserijmuseum in Zoutkamp staat dit seizoen uitgebreid stil bij het thema 75 jaar bevrijding. De expositie SD op de vlucht voor de bevrijder – Vissersdorp in oorlogstijd is nog tot en met 31 oktober te bezichtigen. 

Joël Stoppels van Battlefield Tours zal tijdens de lezing vertellen over de landing op de stranden van Normandië en de opmars van de geallieerden in Europa, Nederland en Groningen. Daarbij komt ook de bevrijding van Zoutkamp ter sprake. Stoppels is battlefield-gids en had een studie gedaan naar verschillende geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. De historicus vindt het belangrijk dat de herinnering aan de oorlog levend werd gehouden en deelt daarom graag zijn kennis met anderen.

De entree bedraagt vijf euro. Er is plaats voor vijftig personen. Aanmelden is verplicht en kon via joogerd@ziggo.nl of 06-20772625.

Via De Ommelander