Bevrijdingssoep uitgedeeld in Harkstede en Foxhol

Vrijwilligers bereiden de bevrijdingssoep in De Klabbe in Foxhol.

Vrijwilligers bereiden de bevrijdingssoep in De Klabbe in Foxhol.

HARKSTEDE – Ondersteund door Kwartier Zorg & Welzijn is in twee plaatsen in Midden-Groningen vandaag bevrijdingssoep uitgedeeld.

In het kader van Bevrijdingsdag werd in Harkstede en Foxhol speciale bevrijdingssoep rondgebracht bij een groep inwoners die wel wat extra aandacht en een luisterend oor kunnen gebruiken. De soep werd door vrijwilligers uit de dorpen gemaakt en rondgebracht: in Harkstede in De Graankorrel en in Foxhol in De Klabbe. In Harkstede werd het georganiseerd door Harkstee en in Foxhol was de bevrijdingssoepactie een onderdeel van Samen voor Foxhol. In beide dorpen was een groep vrijwilligers betrokken bij de voorbereiding. Zo’n veertig adressen werden verrast met een kopje tomaten- of groentesoep, een luisterend oor, een praatje en een bemoedigend kaartje. Juist in deze coronatijd is dat van groot belang, is bij eerdere ‘Soep op de stoep-acties’ in de dorpen ervaren.

 ’s Morgens werd de soep in Harkstede rondgebracht en ’s middags in Foxhol. Bij beide acties was Kwartier Zorg & Welzijn ter ondersteuning betrokken. Kwartier gaat graag mee het dorp in bij deze acties om contacten te krijgen en te onderhouden met de bewoners. Bij de kopjes bevrijdingssoep werd ook een kaartje afgegeven waar namen en telefoonnummers genoemd worden voor het geval mensen ergens hulp bij nodig hebben. ,,De ervaring leert dat dit ook helpt om via deze weg contact te krijgen en om samen met de vrijwilligers ook iets te kunnen betekenen voor de mensen in het dorp. In beide dorpen is dit een succes en in de zomer zullen op aangepaste manieren ook acties georganiseerd worden om naar de mensen toe te gaan’’, aldus Marije Ribbink, coördinator van Kwartier Zorg & Welzijn.

Via De Regiokrant

Reizen Laos