Bezwaar Midden-Groningen tegen busdienstregeling

HOOGEZAND – B en W van Midden-Groningen hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van het OV-Bureau voor de busdienstregeling voor komend jaar. Hoewel er begrip is voor het feit dat er bezuinigd moet worden vanwege de coronacrisis, vindt het college dat het openbaar vervoer in Midden-Groningen niet verder verslechterd mag worden.

Eerder werd station Sappemeer Oost al gesloten en is lijn 174 tussen Zuidbroek en Groningen gestopt met rijden. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat Sappemeer weer een streekbus krijgt en bovendien dat de directe spitslijn tussen Stadskonaal en Groningen via Hoogezand zo snel mogelijk weer terugkomt.

Onlangs had het OV-Bureau de hoofdlijnen voor de dienstregeling 2022 gepresenteerd voor de stads- en streekbussen in Groningen en Drenthe. Het voorstel is om lijn 71 en 76 samen te voegen. Lijn 71 was een nieuwe buslijn die is ontstonden nadat het OV-Bureau in oktober 2020 had besloten lijn 174, tussen Zuidbroek en Groningen, op te heffen. In december 2020 is vervolgens station Sappemeer Oost gesloten. Als dit doorgaat, is er volgens het college opnieuw sprake van teruggang in het openbaar vervoer. B en W pleiten voor een streekbus door Sappemeer, door het behoud van lijn 71 en uitbreiding van de route met een extra lus door Sappemeer.

B en W lieten aanvankelijk weten als gemeente positief te zijn over de ontwikkelingen van de spitslijn 107 tussen Stadskonaal via Hoogezand naar Zernike. Ook omdat de verwachting was dat voor de toekomst het aantal ritten zou worden uitgebreid. Die lijn werd echter vanwege corona gestopt. Gehoopt werd dat die busverbinding weer gaat rijden, zodat er weer sprake is van een rechtstreekse buslijn tussen Hoogezand, Sappemeer en Stadskonaal.

Via De Regiokrant