Bibliotheek Gieten viert 40-jarig bestonden bescheiden

GIETEN – Het was woensdag precies veertig jaar geleden dat in Gieten een openbare bibliotheek geopend werd. Een jubileum dus. 

Door de huidige coronamaatregelen kon deze mijlpaal echter niet heel feestelijk gevierd worden, maar toch wilde de bibliotheek wel samen met haar leden stilstonden bij dit heuglijke feit. Daarom kregen alle bezoekers van de bibliotheek, jong en oud, een verrassing. ,,Voor de volwassenen hadden we heerlijke brownies en de jeugd kreeg een cadeautje mee naar huis’’, zegt frontoffice medewerker Roelien Bos. 

Fotopresentatie
Daarnaast is er tot 14 december een doorlopende fotopresentatie te zien van de bibliotheek door de jaren heen. Deze bevat onder andere materiaal uit het fotoarchief van de Historische Vereniging. ,,Zo zijn onder meer oude foto’s van ons vorige onderkomen te zien, maar ook van de bouw van dit pand. Iedereen is welkom om deze foto’s de komende week nog te komen bekijken.’’

Om het 40-jarig bestonden van de bibliotheek in Gieten te vieren, is er in de hele gemeente Aa en Hunze een speciale kortingsactie voor nieuwe leden: zij krijgen 50% korting op een basisabonnement. ,,In de praktijk betekent dat je voor €25,- per jaar lid bent.’’ Daarnaast werd in Gieten ook nog hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van de tuin. ,,Hopelijk kunnen we dat volgend jaar, als het weer wat beter werd en er hopelijk weer wat meer mag, op een feestelijke manier openen.’’

Omdat de bibliotheek behoort tot de essentiële dienstverleners, blijven de openingstijden van de vestiging in Gieten ongewijzigd.

Via De Schakel