Bibliotheek Hoogezand krijgt Informatiepunt Digitale Overheid

De bibliotheek in Hoogezand krijgt een Informatiepunt Digitale Overheid.

De bibliotheek in Hoogezand krijgt een Informatiepunt Digitale Overheid.

HOOGEZAND – Mensen die vragen hebben over online communicatie met de overheid kunnen vanaf 1 november terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek in Hoogezand. Die dag werd het IDO feestelijk in gebruik genomen door wethouder José van Schie van de gemeente Midden-Groningen.

Wie vragen had over online communicatie, of wil leren omgaan met de computer en internet, kon al langer voor hulp terecht in de bibliotheek. ,,De afgelopen maand hebben we in onze bibliotheek al tientallen mensen geholpen met de CoronaCheck-app”, vertelt Dorothée Hopma, domeinspecialist bij Biblionet Groningen. ,,Velen hebben zich meteen aangemeld voor één van onze gratis computercursussen. Hartstikke goed, want om mee te kunnen blijven doen in onze samenleving is basiskennis van de computer en het internet onmisbaar.”

Steeds meer organisaties communiceren online met hun klanten. Ook de overheid biedt de mogelijkheid om veel voorkomende zaken via internet aan te vragen. Kinderbijslag bijvoorbeeld, AOW, of een nieuw rijbewijs. ,,Maar in Nederland hebben zo’n 4 miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen”, vertelt Dorothée Hopma. ,,Ouderen en laaggeletterden, maar ook mensen die op zoek zijn naar werk, of mensen die zorg nodig hebben. Ook jongeren zijn vaak minder digitaal vaardig dan gedacht; een bericht op social media plaatsen is toch iets anders dan online huurtoeslag aanvragen.”

Daarom had de overheid met bibliotheken in heel Nederland afgesproken dat er in elke gemeente een Informatiepunt Digitale Overheid komt. Hopma: ,,Vanaf 1 november kon iedereen die vragen had over online communicatie met de overheid terecht op ons wekelijks IDO-spreekuur. Zie www.biblionetgroningen.nl/agenda voor dag en tijd. Ook als ze geen lid zijn van de bibliotheek. Iedereen is welkom.”

Via De Regiokrant