Bibliotheek Stadskonaal start cursus fotograferen met je Smartphone

STADSKANAAL – De Bibliotheek Stadskonaal start op zaterdag 2 oktober met de cursus ‘Fotograferen met je Smartphone’, een cursus voor mensen die graag meer willen weten over het maken van mooie foto’s met de smartphone. 

Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je, en is makkelijk te gebruiken. Maar een smartphone is geen echte camera. Toch kunnen er schitterende foto’s mee gemaakt worden, want vaak is er toch heel veel mogelijk als je weet waar je op moet letten. In deze cursus Smartphonefotografie verklapt fotograaf André Dümmer hoe je de allermooiste foto’s maakt met de camera van de smartphone. De driedelige cursus vindt plaats in Bibliotheek Stadskonaal op zaterdag 2, 16 en 30 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. 

In drie lessen ontdekken de deelnemers stap voor stap hoe gewone kiekjes omgevormd kunnen worden tot sprekende foto’s. We beginnen met de belangrijkste aandachtspunten om snel sterkere foto’s te maken zoals compositie, licht en standpunt. Je krijgt een fotografieopdracht mee naar huis. In de tweede les starten we met het evalueren van de huiswerkopdracht en gaan vervolgens op pad om in de omgeving te werken aan praktijkervaring. Een van de foto’s die je deze les maakt zal op speciaal materiaal voor je worden afgedrukt. Deze les is een eindbijeenkomst. De afdrukken worden geëxposeerd in de bibliotheek en we evalueren de resultaten. De kosten van deze bijeenkomsten bedragen 65 euro inclusief het cursusmateriaal en de afdruk kun je na de expositie mee naar huis nemen om in te lijsten.

Aanmelden kon via de agenda van de Bibliotheek Stadskonaal op ticketing.biblionetgroningen.nl/agenda.

Via De Nieuwsbode