Bieten zijn weer van het land

BOURTANGE – Stichting BOVEM had zaterdag een bietenrooidag gehouden aan de Stakenborgweg tussen Vlagtwedde en Bourtange. 

Zeven bietenrooiers en kiepers waren actief op het landbouwperceel. ,,Twee mensen waren daarnaast met cultivators aan de slag op het land. Verder hadden we een zelfrijdende bietenrooier uit de Noordoostpolder die gebouwd is op een Eicher-werktuigdrager. De andere rooiers werden allemaal voortgetrokken door een tractor’’, vertelt Anneke Borg namens de organisatie. Het tafereel trok veel publieke belangstelling. ,,Vooral de zelfrijdende bietenrooier trok veel bekijks, maar ook de andere voertuigen waren in trek. Daar blijkt maar weer uit dat er nog steeds veel belangstelling is voor dit soort voertuigen en ambachten. Bovendien hadden we geluk met het goede weer, waardoor het een succesvolle dag is geworden.’’ 

De komende maanden zal Stichting BOVEM geen buitenactiviteiten organiseren. ,,Wel staat er nog een informatieve avond op het programma.’’ Vanaf het voorjaar stonden er weer diverse activiteiten op de planning. ,,Denk aan het bieten rooien, meerdere ploegmiddagen, een trekkertoertocht en een autotoertocht, want we hebben ook leden met auto’s.’’ De precieze data worden later bekend gemaakt.

Via De Nieuwsbode