Bijna honderd aanvragen voor Frisse Start-subsidie

AA EN HUNZE – Bijna honderd vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen in Aa en Hunze hebben inmiddels gebruik gemaakt van de Frisse Start-subsidie. Met deze subsidie kunnen initiatieven tot 350 euro voor een sociale activiteit ontvangen. In totaal is er 50.000 euro beschikbaar.

De subsidie werd gebruikt voor tal van activiteiten. Van autorondritten tot bloemenacties en van fietstochten tot barbecues en high teas om de vrijwilligers te bedanken. Wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze is blij met al deze activiteiten: ,,Inmiddels hebben 96 organisaties gebruik gemaakt van de subsidie, dat is erg mooi om te zien. Aan de andere kont is de pot nog niet leeg. Wij roepen daarom alle vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen op om de subsidie snel aan te vragen.”

De gemeente Aa en Hunze kreeg van de provincie Drenthe 50.000 euro om te verdelen over verschillende organisaties. Onder de noemer ‘Een frisse start na corona’ krijgen vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen een financiële bijdrage om te investeren in een activiteit. ,,Het zijn voor vrijwilligersorganisaties nog steeds lastige tijden. We geven hen graag een steuntje in de rug”, aldus wethouder Lambert.

Meer informatie over de Frisse Start-subsidie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.aaenhunze.nl/frissestart.

Via De Schakel