Bijzondere laatste reis voor schippersechtpaar

STADSKANAAL – Marinus Meertens en zijn vrouw Hendrika Meertens-Hazewinkel zijn totaal 75 jaar actief geweest op de binnenwateren van de Kanaalstreek. 

Eerst met hun vrachtschip voor het vervoer van onder andere aardappelen naar de aardappelmeelfabriek Oostermoer in Gasselternijveen en op latere leeftijd, na het dempen van alle konalen, met hun plezierboot. De laatste jaren van hun leven waren Marinus en Hendrika woonachtig aan de Semskade in Stadskonaal, waar op hun bankje voor de woning alle scheepsbewegingen nog nauwlettend gevolgd werden. 

Hun kinderen bewezen het echtpaar een laatste eer door uitstrooiing van hun as op het water van hun geliefde aanlegplek in Friesland. Job Loots van de bruggenbediening in Stadskonaal kende de ouders goed en keek dan ook raar op toen hij hoorde dat ze afgelopen winter beiden overleden waren en dat de asbussen aan boord waren voor een ‘laatste reis’. ,,Een heel bijzonder en waardig afscheid op gepaste manier van mensen die heel nauw met de scheepvaart in Stadskonaal betrokken waren.’’ 

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos