Blijdschap over behoud van oude Lopster school Roemte

EEMSDELTA – De gemeenteraad van Eemsdelta had gisteravond instemmend gereageerd op de nieuwe functie die de voormalige christelijke basisschool Roemte aan de Wirdumerweg in Loppersum zal krijgen. Namens de diverse fracties waren het vooral de oud-Lopsters die het woord voerden. 

Zoals gemeld zal de school, die al sinds 2016 niet meer in gebruik was, worden omgebouwd tot dokterspraktijk en apotheek. Bovendien zullen er ook nog eens drie woningen worden gerealiseerd als aanbouw. 

Jan Chris Wagenaar (PvdA): ,,Velen hebben een warme herinnering aan het gebouw en herbestemming voor de zorg en woningbouw kunnen we alleen maar toejuichen.” ,,Als gemeenteraad van Loppersum hebben we ons hier altijd hard voor gemaakt”, keek Aagtje Elderman namens het CDA terug op de oude school. ,,Dit is een geweldige opsteker.”

VVD-er Bert-Jan Huizing, ook al een voormalig Lopster raadslid, liet weten zich zorgen te maken over de parkeergelegenheid. ,,Nu kunnen bezoekers hun auto kwijt bij het station, maar hoe werd dat straks?’ ‘Geert Jan Reinders (Lokaal Belang Eemsdelta) noemde de nieuwe bestemming ‘twee vliegen in één klap’, doelend op het behoud en het realiseren van nieuwe woonruimte. ,,Een waardevolle combinatie”, viel Anneke Knip hem namens GroenLinks bij.
Wethouder Pier Prins kende het pand natuurlijk goed vanwege zijn tijd als wethouder in Loppersum. ,,Herbestemming had lang op de agenda gestonden. We houden zeker rekening met de parkeermogelijkheden. Aan de achterzijde van het pand zal daar in elk geval ruimte voor zijn.”

Via De Ommelander