Bluesrockband Catfish in VanSlag

BORGER – Catfish is een vooraanstondende UK bluesrockband, die niet voor niets de titel Blues-act of the Year 2018 verdiend had. Op zaterdag 30 oktober treedt het kwartet op in cultuurpodium VanSlag in Borger.

De band past overigens niet helemaal in het bluesrockhokje. Juist dat maakt deze band, met de 24-jarige Matt Long als fenomenale frontman, tot een spannende act. Deze gitarist, die nog gespeeld had bij Buddy Whittington, Aynsley Lister en Chantel McGregor, is het geheime wapen van Catfish. Met de soulvolle stem van Paul Long had de band ook nog eens een erg goede zanger in huis. Drummer Kevin Yates en bassist Dusty Bones zorgen voor de groove, waarop vader Paul en zoon Matthew Long hun instrumentale virtuositeit volledig kunnen op botvieren. Vader Paul doet dat met wervelende orgelklanken, zoon Matthew speelt zich in de schijnwerpers met een enorme sterke en verschroeiende, met de Wah Wah gestuurde gitaarsolo.

Het meest recente album ‘Broken Man’ verscheen in 2017 en op de Britse Blues Awards 2017 werd Catfish verkozen tot Band Of The Year. Het nieuwe album is Burning Bridges. Catfish gaat nu proberen de rest van Europa te veroveren,  want er staat een uitgebreide Europese tournee op het programma. 

Het optreden van Catfish begint om 20.30 uur. Voor meer informatie en tickets: www.vanslag.eu.

Via De Nieuwsbode