Boek de Vooruitkijkspiegel voor raad Westerkwartier

EZINGE – De gemeenteraad van Westerkwartier is onlangs tijdens vijf bijeenkomsten uitgedaagd om na te denken over allerlei onderwerpen. Van deze bijeenkomst is een boek geschreven dat gistermiddag aan de politici is uitgereikt.

,,Een schuring der gedachten’’,  zo omschrijven de verschillende initiatiefnemers en betrokken raadsleden het boek de Vooruitkijkspiegel. Onder hen GroenLinks-fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek, Rogier van ’t Land van D66 en de huidige en voormalige fractievoorzitter van de PvdA, respectievelijk Sandra de Wit en Rianne Vos.  

Er zijn verschillende termen gebruikt om de Vooruitkijkspiegel te omschrijven, zoals collegetour of minisymposium. Het belangrijkste is dat het thema’s zijn die alle inwoners raken en dat het niet gaat over onderwerpen die alleen vandaag of morgen van belang zijn, maar juist ook op lange termijn impact hebben op de inwoners van de gemeente Westerkwartier.   

 ,,Ik hoop dat de bijeenkomsten hebben bijgedragen aan verder ideeënvorming voor de raadsleden en dat deze ideeën ook een plek krijgen in de verkiezingsprogramma’s. Daarom ben ik ook blij dat dit boek er nu is. Daarnaast hoop ik dat ook de nieuw gemeenteraad vanaf maart dit initiatief verder omarmt en er een blijvende invulling aan wil geven’’, aldus burgemeester Ard van der Tuuk. 

Via De Ommelander

Reizen Laos